E-böcker

Vad är en e-bok?

E-böcker är text- och/eller bilderböcker. De finns oftast tillgängliga i flera filformat. För att läsa en e-bok behövs ett läsarprogram som finns att ladda ned gratis. Ett exempel på ett sådant program är Adobe Digital Edition. E-böcker, kan beroende på formatet - läsas på PC, Mac, handdator/smartphone eller läsplatta.

Hur stor plats tar en e-bok?

En vanlig storlek är mellan 250 KB och 1 MB. Viss skönlitteratur, faktaböcker och e-böcker som innehåller bilder, kan dock vara betydligt större.

Går det att köpa mer än ett exemplar av en e-bok?

Nej, det går bara att köpa ett exemplar av samma e-bok, per köptillfälle. Om du vill ha flera exemplar, kan du antingen kontakta oss, eller helt enkelt handla flera gånger.

Kan jag skriva ut min e-bok på skrivaren?

Nej, de flesta e-böckerna går inte att skriva ut. Detta har att göra med att de är kopieringsskyddade och tänkta för läsning på skärm. För de e-böcker som är utskriftsbara, anges detta i den beskrivande texten till varje e-bok.

Vad är en läsplatta?

En läsplatta är en elektronisk läsenhet som är utformad för att göra läsupplevelsen så behaglig som möjligt. Läsplattorna har en särskild skärmteknik. Skärmen reflekterar ljus - precis som ett papper, i motsats till att utstråla ljus som skärmar på datorer och mobiltelefoner gör. Läsplattan har ungefär samma storlek som en vanlig bok, men är tunnare. Exempel på läsplattor är; Iriver, Kindle, Cool-Er, Cybook och Sony Reader.

Hos AddBooks kan du köpa e-böcker i följande format:

Epub med vattenmärke. E-böckerna i det här formatet är inte kopieringsskyddade, vilket gör att du enkelt kan flytta dem mellan olika datorer (både PC och Mac) och läsplattor. Däremot, är varje e-bok som säljs i Epub format märkt med köparens namn, ett så kallat vattenmärke. Det gör att den ursprungliga ägaren lätt kan spåras, om e-boken kommer på villovägar. E-böcker i Epub format, kan läsas på de flesta läsplattor som finns på marknaden idag.

 

MobiPocket. Formatet MobiPocket är kopieringsskyddat och kan enbart läsas i läsarprogrammet med samma namn. Programmet kan användas på PC, handdatorer och mobiltelefoner. Läs mer om och ladda ned MobiPocket här!

 

Vattenmärkt PDF. Dessa e-böcker kan läsas på PC eller Mac i programmet Adobe Digital Editions, eller i något annat program för PDF-läsning. Det här formatet fungerar på de flesta nya läsplattor. E-böckerna har inget kopieringsskydd, men är vattenmärkta. Läs mer om och ladda ned Adobe Digital Editions här!

 

Kopieringsskyddad PDF. E-böckerna i det här PDF-formatet kan enbart läsas med läsarprogrammet Adobe Digital Editions, som kan användas på Mac, PC och vissa läsplattor. E-böckerna i det här formatet är kopieringsskyddade. Läs mer om och ladda ned Adobe Digital Editions här!

Vilken typ av uppkoppling behövs för att kunna ladda ned e-böcker?

Vi rekommenderar att du har någon form av bredbandsuppkoppling.

Betalningssätt

Hos oss kan du välja att betala dina e-böcker, genom en rad olika kortbetalningsalternativ samt direktbanksbetalning genom; Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank eller Danske Bank. Du kan även betala med Swedbanks e-kort, om det är kopplat till VISA-, eller Mastercard/Eurocard. 

Leverans av e-böcker?

Så snart du har bekräftat ditt köp och din kortbetalning, mobil- eller direktbanksbetalning har godkänts - så kan du hämta hem e-boken. Om du vill hämta e-boken senare så går det också bra. Den finns för nedladdning under "Mitt konto" upp till 14 dagar efter köpet.