Försäljningsvillkor

Tillämplighet

AddBooks AB, säljer idag Ljudböcker och E-böcker för direkt nedladdning, till privatpersoner, företag och offentlig förvaltning. För att handla hos oss måste du vara myndig. Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra försäljningsvillkor och samtycker till att uppgifter om namn, adress och e-postadress, alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister.
Läs mer om behandling av personuppgifter

Beställningsinformation

Ljudböcker och E-böcker samt övriga produkter, beställs via AddBooks hemsida. Om titeln du söker inte hittas, mejla då oss genom vårt Kontaktformulär och välj ämne Produktinformation - så hjälper vi dig. En beställning via internet, är genomförd när du erhållit en orderbekräftelse från oss.

Alla Ljudböcker och E-böcker presenteras med information och fakta på det språk på vilka de är utgivna. Ingen översättning sker således för boktitlarna, mellan sajtens olika språkval.

Nedladdningsbara Ljudböcker och E-böcker, måste p g a sin beskaffenhet, vara betalda innan de kan laddas ned – vilket innebär kort- eller direktbanksbetalning.

Din orderbekräftelse i PDF-format – gäller som garantisedel, i ett år från inköpsdatum, för fysiska produkter. Ifall, du inte redan har gratisprogrammet Adobe Reader installerat – kan du ladda ned programmet här.

Vi använder oss av – miljövänligt, återvinningsbart förpackningsmateriel, vid leverans av fysiska produkter.

Det går att växla mellan flera olika valutor - i sitens sidhuvud, för att välja en valuta som passar dig.

Handlar du för företags, eller offentlig förvaltnings räkning och är intresserad av att beställa större volymer, mejla då oss genom vårt Kontaktformulär och välj ämne Order - så lämnar vi offert.

Kopieringsskydd för Ljudböcker

Digital vattenmärkning är ett sätt att skydda upphovsrättsligt material. Vid nedladdning av en ljudbok stämplas ljudboksfilerna med ett digitalt vattenmärke. Vattenmärket består av ej hörbar information i ljudet, innehållande kundens ordernummer. Vattenmärkningen påverkar inte filformatet och försvårar varken nedladdning eller användning av ljudboksfilerna. All kopiering och otillbörlig vidarespridning är förbjuden och vattenmärket visar att ljudboksfilerna tillhör kunden. Kunden är själv ansvarig för att ljudboksfilerna inte sprids vidare till annan användare. Om ljudboksfilerna hamnar på avvägar, t ex på en fildelningssajt, kan en avkodare användas, för att få fram kundens ordernummer. Eftersom informationen består av ljud, kvarstår informationen även om ljudet spelas över från en enhet till en annan. Läs mer om Ljudböcker. Tekniken för digital vattenmärkning på denna webbplats är licensierad av MusicTrace.

Kopieringsskydd för E-böcker

Alla E-böcker är krypterings- eller kopieringsskyddade (kallas även för DRM) för att säkerställa att böckerna inte kopieras eller distribueras olovligen. Det finns idag flera olika kopieringsskydd beroende av format. Läs mer om E-böcker.

Presentkort

Presentkorten kan användas vid ett köptillfälle och hela dess värde måste utnyttjas, för att det inte ska gå förlorat. Det går att kombinera flera presentkort vid ett och samma köptillfälle. Kostar produkterna mer än presentkortets/kortens värde, betalas restvärdet som vanligt.

Priser

Priset på våra varor anges som standard i svenska kronor, men du kan även välja att se priset i Euro, Dollar, Pund, DKK eller NOK. Priset anges alltid inklusive moms inom EU. Momsen är 6% för alla böcker i Sverige, utom MP3-böcker och E-böcker som har 25% moms i Sverige, då de räknas som en tjänst.

Fraktkostnad

Grundfrakten är för närvarande 89 kr inom Sverige. Vid större kvantiteter, skrymmande försändelser, fler än ett kolli, eller om leverans måste ske på pall - räknas frakten ut vid fakturering av ordern, då det framgår vad leveransen väger.

Leverans

AddBooks levererar Ljudböcker och E-böcker över hela världen för direkt nedladdning. När det gäller övriga varor, levererar vi till adresser i Sverige samt till länder inom EU. Den genomsnittliga leveranstiden är två arbetsdagar från beställningsdatum inom Sverige. Leveranstiderna på hemsidan är förväntade leveranstider och vi garanterar inte, att varorna skickas från oss inom angivna antalet vardagar, då oförutsedda förseningar kan uppstå. Leveranstiden för din beställning beräknas efter den normala leveranstiden, från de leverantörer som lagerför varorna. Eftersom vi inte har något eget lager, beställer vi dagligen in varor efter behov. Förväntad leveranstid för beställningen anges i kassan, innan du bekräftar beställningen. Observera att den förväntade leveranstiden gäller för leveranser inom Sverige. Leveranstiden till övriga EU-länder blir betydligt längre. Till vissa delar av Norrland och till Gotland levererar Posten och den speditör vi valt med en dags fördröjning, denna är inte inräknad i den beräknade leveranstid vi anger på hemsidan.

Försening: Eftersom vi inte har något eget lager, utan beställer varor dagligen, är vi beroende av att leveranserna till oss fungerar. Ibland händer det att en leverans blir försenad och det betyder att utleveransen av din beställning, kan ta lite längre tid än beräknat. Det kan även uppstå oförutsedda förseningar, hos de fraktföretag vi använder för leverans ut till våra kunder. Vi kan alltså inte garantera, att din beställning kommer fram till en viss dag. Vi kan inte heller ersätta dig vid eventuell försening. Leveransproblem som vi känner till, får du information om, ifall du lämnat en e-postadress där vi kan kontakta dig.

Avbokning: Varor som vi inte kan leverera restnoteras inte, utan måste beställas om av dig. Om vi behöver avboka något i din beställning, meddelar vi dig via e-post så fort vi själva fått erforderlig information.

Säkerhet

Vi har en mycket hög säkerhet - så fort du loggar in på ditt konto, visas sidor över en säker anslutning (https). Vi använder oss av SSL-certifikat med stark kryptering.

Betalning: Vi accepterar kreditkort från; VISA, VISA Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, Diners, Amex, Resurs. Om du har ett Eurocard så ska du välja Mastercard. Du kan även betala med Swedbanks e-kort, om det är kopplat till VISA eller Mastercard/Eurocard. Inga extra avgifter tas ut vid kortbetalning.
Det finns också möjlighet till direktbanksbetalning, via: Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank eller Danske Bank.
Vi är mycket noggranna med säkerheten när du anger kreditkortsnummer. All korthantering sker krypterat (SSL) hos våra PCI-certifierade säkerhetspartners Payson & CertiTrade.  När du lägger din beställning, reserveras beloppet på ditt konto. Inga kortuppgifter lagras hos AddBooks. Om kontot inte har täckning, eller om det av annan anledning inte går att dra pengarna, har AddBooks rätt att fakturera det aktuella beloppet.

Har du frågor angående CertiTrade, kontakta CertiTrade via detta kontaktformulär, eller ring CertiTrade på tel: +46 (0)18-16 90 70.

Har du frågor angående Payson, kontakta Payson via detta kontaktformulär, eller ring Payson på tel: +46 (0)8-470 94 00.

Personuppgifter

Personuppgifterna du lämnar till AddBooks, används för att vi ska kunna ge dig en fullgod service och fullgöra vår del av avtalet. Uppgifterna kan också komma att användas för vår marknadsföring, t ex för utskick av erbjudanden, om du har angett att du vill ha det.

De av dig lämnade uppgifterna, kommer endast att användas inom AddBooks. Givetvis har du rätt att begära rättelse av felaktiga uppgifter om dig. Du kan även själv ändra dina uppgifter på webbsidan, när du är inloggad.

Garantivillkor

Vi lämnar ett års garanti på fysiska produkter. Din orderbekräftelse i PDF-format, gäller som garantisedel. Garantin gäller från inköpsdatum och omfattar fabrikationsfel och materialfel. Garantin gäller inte; vid skada orsakad av olyckor eller oaktsamhet samt ej vid förslitningsskador.

Tillbehör har en garanti på 3 månader från inköpsdatum – som tillbehör räknas bl.a; hörlurar, halsremmar, skyddsfodral och batterier.

En kopia av din orderbekräftelse/faktura och en kort felbeskrivning, skall alltid medfölja vid åberopande av garantin.

Ångerrätt och returer

Konsument har 14 dagars ångerrätt från det att varan mottagits (OBS! Gäller endast fysiska produkter - ej Ljudböcker och E-böcker, se nedan), förutsatt att vara och emballage är i nyskick, dvs: obrutna/oanvända produkter med samtliga ev medföljande delar – såsom manualer, CD/DVD-skivor etc. Varan skall förpackas väl och stötskyddad i godkänt ytteremballage (exempelvis fixerad i brun pappkartong eller liknande), varor insända i kuvert, påsar e dyl, med adresslappen klistrad direkt på varans originalkartong – returneras till kund utan åtgärd. Det är viktigt att du bifogar en kopia på din orderbekräftelse/faktura, eller ett brev där ditt namn, din adress och ditt ordernummer står – samt en beskrivning, varför du vill returnera produkten.

Blir Er returförfrågan godkänd och varan är betald, gör vi en återbetalning till dig när vi mottagit returen. Mejla i sådana fall information om din bank och ditt kontonummer via vårt Kontaktformulär och välj ämne - Support, meddela vilken/vilka produkter du kommer att returnera.

Returadressen är:
AddBooks Returer
Box 4124
390 04 Kalmar

Returporto enligt Postens portotabell, betalas av kunden.

Observera att ångerrätten inte gäller E-böcker och Ljudböcker, då dessa p g a sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Ångerrätten gäller inte heller varor som specialutrustats, då dessa inte kan säljas vidare.

Reklamationer

För att reklamera en felaktig eller skadad produkt, ber vi dig mejla vår kundservice via vårt Kontaktformulär, välj ämne - Support. Du får då en retursedel, för att skicka tillbaka varan på vår bekostnad. Vid garantireparation/utbyte: Måste eventuella tillbehör medfölja – såsom strömadapter, kablar, CD/DVD-skivor etc. Returnerade felanmälda varor, funktionstestas efter kunds felbeskrivning. Är varan defekt, avhjälps felet genom reparation eller utbyte. Finns varan ej kvar i sortimentet byts den mot likvärdig vara. Om varan befinns vara felfri, returneras den till kund, AddBooks AB förbehåller sig då rätten att debitera en avgift om f n 395 SEK plus moms för att täcka frakt- och hanteringskostnader. Ingen returavgift debiteras för defekt vara.

Lag och avtal

I händelse av att någon tvist skulle uppstå mellan AddBooks AB och kunden, ska Svensk lagstiftning gälla och eventuell rättegång ske i Sverige.

Länkar till tredje parts webbplatser

Eventuella länkar på hemsidan, möjliggör att lämna denna server. De länkade webbplatserna, kontrolleras inte av AddBooks och AddBooks bär därför inget som helst ansvar för innehållet i sådana webbplatser, eller innehållet i länkarna i sådana webbplatser. AddBooks tillhandahåller endast dessa länkar, för att underlätta finnandet av webbplatser och innefattandet av en länk, innebär inget godkännande från AddBooks av aktuell webbplats.